forside-frise2

Om Cohors II Cimbria

LEGIO VI VICTRIX COHORS II CIMBRIA er en Skandinavisk romersk reenactment- gruppe. Selvom vi blev grundlagt så sent som 2005, tæller vi i dag ca 70 medlemmer fra Danmark, Sverige og Tyskland.

At vi er en reenactmentgruppe vil sige, at vi går op i at rekonstruere historisk udstyr fra Romerriget og romersk Jernalder, der tæller årene 0 - 300. Samt formidle liv og historie fra denne spændende periode i historien. Vores primære tid er omkring år 100. Eller fra Vespasian til Hadrian. I den periode viste den romerske hær sig fra sin mest romerske side.

I MILITES viser vi legionærer, auxilia, gladiatorer og officerer, samt detaljerede discipliner som f.eks. bueskytter og romersk artilleri.

VI HAR OGSÅ EN STOR CIVIL gruppe i COHORS II der beskæftiger sig med civile fag fra tiden. Bl.a. i vores meget populære Taverna, der genskaber mad og vin som den var for 2000 år siden. Blandt de civile fag kan man også møde den romerske glashandler, bronzestøberen, frisøren, farveren og garveren m.fl. I vores VICUS kan du handle romerske smykker, mønter, lædervarer og mere. Civiles tæller både ældre, yngre og børn.

LEGIO VI VICTRIX COHORS II CIMBRIA tager hver sommer rundt på en række danske og udenlandske museer og markeder, hvor vi slår vores lejr op og publikum kan opleve livet i en romersk marchlejr som for 2000 år siden.

I vinterhalvåret leverer vi gerne f.eks. foredrag og deltager i særlige indendørsevents som udstillingsåbninger, biografpremierer, reklamefilm og meget andet. Vi har også produceret vores vores egen særudstilling "Cæsars Legioner", der har været vist på Esbjerg Museum, Kroppedal Museum og Museum Silkeborg. Vi deltager også gerne i film og TV produktioner, og har leveret udstyr og deltagelse i bl.a. Moesgaard Museums store særudstilling GLADIATOR.

Vi er altid åbne for nye medlemmer. Både militære og civile. Det afgørende er, at du har en brændende interesse for antikken og romersk jernalder. Ønsker du at være medlem skal du være fyldt 16 år. Dog ikke hvis du har en forældre med i gruppen også. Hvis du ønsker at træde ind i CIVILES med et håndværk, skal dette håndværk være levende i årene 0- 300.

Læs mere under bliv medlem.

 

forside-frise3