Vicus Cimbria

Cohors II har ofte en lille salgsbod med, med replika og håndværkervarer med på vore ture.

Vores varer er f.eks romerske mønter, perler, romerske spil, lædervarer, keramik og temahæfter. Vi har også et udvalg af skind, sko, smykker og accessories.

Hvorfor navnet Vicus Cimbria?

Kimbrerne var et germansk folkeslag bosat i Jylland. Augustus egne erindringer fortæller, at han år 5 sendte en flåde til Kimbrernes land. Formålet med ekspeditionen var at anmode om venskab med befolkningen i det danske område. Ekspeditionen blev ledt af Tiberius. Om dette er sandt og om romerne og kimbrerne mødtes igen under venskabelige former, ved vi ikke, men arkæologiske fund af romerske genstande fra 1-3 årh. e.Kr. tyder på, at der var gode forbindelser og handel med romerne. Kimbrerne skrev sig ind i verdenshistorien da de hærgede Europa og truede Rom ca. 100 f.Kr. 100 år senere forsøgte romerne at indtage "Germanien" - landet nord for Rhinen - men her led de et stort nederlag år 9 ved Teutoburgerskovene i Tyskland. Og dermed stoppede de romerske erobringer i Nordeuropa.

En Vicus var en civil bosættelse. Det var en handelsgade eller et kvarter udenfor de romerske militære kasteller langs imperiets grænser. Gadens befolkning levede af at sælge tjenester og varer til de romerske legionærer. De håbede på at få del i de penge, som romerne fik i løn for deres tjeneste ved hæren. 

 

moenter-1

 

perler